zaterdag 31 mei 2008

De terugkeer van (politieke) censuur: De slecht-Vlaamse gazet in het Engels - - - Satire

Vlaanderen kan trots zijn op de nieuwe pleitbezorgers van de Vlaamse journalistieke correctheid. Inderdaad; zowel Excellentie Keulen (Open VLD - inburgering) als Excellentie Bourgeois (N-VA - Media) kaarten de journalistieke incorrectheid van het Engelstalige krantje Flanders Today aan. De onafhankelijkheid van dat blad is immers altijd gegarandeerd, als de feiten juist worden weergegeven. En als dat niet zo is? Zwijgt, ze moeten juist schrijven, want wij betalen die gazet!

Je kan het die arme Derek Blyth, hoofdredacteur van de vermaledijde krant, niet eens meer kwalijk nemen dat hij het typisch Vlaamse sentiment, dat gevoel, niet zo goed begrijpt en derhalve ook niet kan uitdragen. Mocht ik in zijn positie zitten, ik zou na reprimandes van de bovenstaande excellenties ook spontaan angstzweet genereren en me afvragen waarom ik ooit een job in fucking flanders heb aangenomen.

Een krantje in Vlaanderen, kan je daar überhaupt iets fouts mee uitrichten? Flanders, isn't that the capital of Brussels?

Het dient wel gezegd: Chief editor Blyth verwart verkiezingspropaganda met verkiezingsbrieven. Kleine misvatting. In Schotland hebben ze het onderscheid nog niet ontdekt blijkbaar. Wel een makkelijk kiessysteem daar, vrij van zorgen. Het leven is daar eenvoudig.

Maar we zijn Vlaams opgevoed en we zien fouten door de vingers, verdraagzaam als we zijn. We zijn al sinds de middeleeuwen tolerant ten opzichte van vreemdelingen - vraag maar aan Excellentie Keulen! Dat zit nu eenmaal in onze aard. Behalve voor die kutfranstaligen in de rand. En voor allochtonen.

Vermits onze rebellerende burgemeesters zich niet aan de wet (dewelke was het ook weeral?) houden, moeten we evenwel een klein aantal maatregelen treffen. Als de halve wereld en de rest van het universum ons in de toekomst niet voor fascistisch, etnisch-zuiverend en nationalistisch wil zien, en als we dat Franssprekende racaille met zachte hand willen verzoeken om alsjeblieft niet op ons grondgebied te komen wonen, stel ik concreet voor om rond de desbetreffende faciliteitengemeenten een hoge draad op te zetten. Zoals in die Spaanse enclave, de naam ontglipt me even. Daar houden ze met succes op die manier allochtonen en negers buiten. Dan lukt het ook wel met Franstaligen. Kraainem is immers sinds jaar en dag Vlaams van karakter.

En die krant? Daarvoor moet er een echtheidscertificaat komen. Een klein leeuwtje, zo net voor de 'F' van Flanders. Wat zegt u, dat staat daar al? Kom, die gazet verdient dat niet zolang ze zulk een foutieve berichtgeving tolereert. Want de burgemeesterskwestie, dat is al uitentreuren uitgelegd in onze reguliere media. Nauwgezet en helder zelfs. Zoals alles in dit land. Alleen willen ze dat in Europa en Servië niet begrijpen. Misschien eens een exemplaartje van Flanders Today opsturen?

Geen opmerkingen: